Font Size

SCREEN

Cpanel

Wetterhorn

  WetterhornWetterhorn

  termín: 18. - 19.7.2013

  výška: 3692 m.n.m.

  aneb když už se mi podaří někam vyjet, proč se o to nepodělit s ostatními... :)

  Prvních 14 dní v červenci se mi podařilo strávit na dovolené ve Švýcarském Grindelwaldu. Plán že za mnou dorazí horolezecká posila bohužel ztroskotal, ale když už jsem s sebou táhnul výbavu přesvědčil jsem ženu ať to se mnou zkusí alespoň na nějaký ten lehčí kopec, ať taky pozná co na tom pořád mám. Volba padla na Wetterhorn (3692 m.n.m.), který není úplně choďák, ale nic težkého to (údajně) být také nemělo. Ve čtvtek večer odevzdáváme děti do úschovy rodičů, fasujeme svačinu a hurá nahoru.

Lezecké vtipy a bonmoty

Na skalách vždy je a bylo veselo... :)

 

Lužická Sedmička 2010

Kdy: 17. – 19.9. 2010

Kde: Brniště – dům Oáza, č.p. 13

Kam: 7 vrcholů, 95 km – do luk, lesů, strání a kopců

A o co jde?: Možná se divíš, na jaké stránky jsi to vstoupil, ale neprchej. Lužická sedmička je název pochodu přes sedm vrcholů, které leží v Lužických horách nebo je z nich alespoň výhled na tento překrásný kraj. Trasa to vskutku není krátká, měří 95 kilometrů. I reliéf těchto hor naznačuje, že převýšení celé trasy činí úctyhodných 2300 metrů...

Ledové lezení ve Vysokých Tatrách

  Ufoun našel šroub :)Ledové lezení ve Vysokých Tatrách I.

  termín: 15.1. - 17.1. 2010

  místo: Vysoké Tatry, Zamkovského chata

  Tak po roce "opět" vyrážím na ledy. Ačkoli to ze začátku vypadalo na hojnější účast, nakonec do vlaku nasedám jen já a Ufoun. Vyrážíme v 21:30 směr Ostrava, kde nás má ve 4:00 naložit Michal Kleslo z Pamíru 7000. Přijíždíme ve 2:15 a tak zbývající čas strávíme v nadražním non-stop bufetu ve společnosti pochybných individuí (nás nevyjímaje). To nám to pěkně začíná. Chvíli před čtvrtou potkáme Tondu, známou tvář z minulého výletu do Bulharska. A z auta je na celou noční Ostravu slyšet Sajmon - na toho se také nedalo zapomenout :)

 

Mountain tuning - lavinová lopata z cepínu

Kamarád Ufoun si před nedávnem koupil moc pěknou lavinovou lopatu, tuším že BCA Traverse EXT. Což mě přivedlo k nápadu pořídit si taky nějakou, nicméně i když v jiných případech rozhodně peníze nešetřím, v tomhle případě moje kutilské odmítlo uvažovat o tom, že bych si takovou věc koupil normálně v obchodě...

Violence disclaimer: Předem upozorňuji že vše dopadlo dobře a článek obsahuje pouze fotografie výsledného produktu a ne moje zohavené, uřezané končetiny ani provrtaná kolena.