Font Size

SCREEN

Cpanel

o lezení a cestování

Mountain tuning - lavinová lopata z cepínu

Kamarád Ufoun si před nedávnem koupil moc pěknou lavinovou lopatu, tuším že BCA Traverse EXT. Což mě přivedlo k nápadu pořídit si taky nějakou, nicméně i když v jiných případech rozhodně peníze nešetřím, v tomhle případě moje kutilské odmítlo uvažovat o tom, že bych si takovou věc koupil normálně v obchodě...

Violence disclaimer: Předem upozorňuji že vše dopadlo dobře a článek obsahuje pouze fotografie výsledného produktu a ne moje zohavené, uřezané končetiny ani provrtaná kolena.

Pohledal jsem něco na internetu a našel inspiraci na horydoly.cz a u HO Frýdek-Místek. Nakonec vyhrála varianta z článku na horydoly.cz protože mám cepín Raveltic Classic s gumovou rukojetí a špicí na konci a navíc výrobu štýlka bych asi nezvládl :)

V Hornbachu jsem koupil klasickou ALU uhelku (žena mě přemlouvala ať si koupím tu pěknou černou, nicméně ke koupi 2-kilové ocelové uhelky mě nepřemluvila :) ) a v cyklosportu rychloupínák. Celkové náklady tedy 45,- + 79,- Kč. Pak stačila jen půlhodinka práce, 4x úder palicí (zadarmo), vědět kam (k nezaplacení), vyvrtat 4 díry a lopatka je na světě :)

Mým výtvorem se můžete pokochat zde

{phocagallery view=category|categoryid=33|limitstart=0|limitcount=0}

 

Přidat komentář